Over Marc

Hoe ik begon

Van jongs af aan was tekenen mijn hobby. Mijn interesse voor techniek bracht me naar de opleiding werktuigbouwkunde (MTS en HTS) en ik liep stage bij veel bedrijven, waaronder een industrieel ontwerpbureau. Die laatste stage inspireerde mij Industrial Design aan de TU Delft te gaan doen. In 3 jaar studeerde ik af en daarna hielp ik als freelance productontwerper diverse bedrijven met hun productontwikkeling. Dit legde een eerste basis voor het beginnen van een eigen ontwerpbureau.

Bij een instore ontwikkelbedrijf waar ik 4 jaar werkte leerde ik de retail sector goed kennen met al haar creatieve uitdagingen. Met mijn schetsvaardigheden kon ik goed uit de voeten om voor opdrachtgevers creatieve instore concepten te bedenken.

In 2008 startte ik mijn eigen ontwerpbureau. Ik wilde meer persoonlijk contact met opdrachtgevers, autonomie in besluitvorming, en mijn capaciteiten als industrieel ontwerper verder ontwikkelen. Ik ontdekte een mooie kantoorlocatie in Delft, en hier ben ik nog steeds gevestigd.

Ervaring

  • 1994 - 1998 Opleiding tot werktuigbouwkundig ingenieur voltooid (B. Sc.)
  • 1998 - 2001 Opleiding Industrial Design voltooid (M. Sc.)
  • 1998 - 2001 Diverse klanten geholpen met productontwikkelingsprojecten
  • 2001 - 2008 Als designer werkzaam bij diverse bedrijven
  • 2008 - heden gestart met Marc Design & Realisation

Wat ik nu doe

Ik werk in de product design en in de retail design sector en voel me thuis in beide werelden. Ik help ondernemers van idee, tot concept, tot een gedetailleerd ontwerp, en realisatie en voorbereidingen voor productie.


Op een laagdrempelige manier help ik mijn klanten om hun productwensen te verwezenlijken en doe dit voor ondernemers in diverse markten, zoals de bouwsector, de retailsector, voor consumenten producten en professionele producten.


Ik houd zicht op ontwikkelingen in de markt en technologie en door de diversiteit van mijn projecten werk ik continu aan het verbeteren van kennis en de nodige designer skills.


De kennis en ervaring die ik heb opgebouwd benut ik weer bij mijn nieuwe projecten. Mijn achtergrond als werktuigbouwkundige en industrieel ontwerper helpt me bij het doorgronden van technische uitdagingen in een ontwerp.

Door mijn snelle visualisatie vermogen en pragmatische hands-on mentaliteit help ik ideeën snel concreet te maken en zo te werken naar haalbare ontwerpen waar u enthousiast van wordt.

Waar ik heen wil

Ik wil bouwen aan een waardevolle duurzame relatie met mijn klanten waarin onderling vertrouwen is en ruimte voor ongebreidelde creativiteit. Zo wil ik meewerken aan toekomstbestendige posities voor mijn klanten als ondernemer in hun sector.

Ik wil me voor de volle 100% inzetten om hen die grootse plannen hebben met een product idee, te helpen die te realiseren.


Ik geloof dat de toekomst in belangrijke mate wordt gecreëerd door vooruitstrevende visionaire ondernemers die lef tonen en daadwerkelijk actie ondernemen hun ideeën om te zetten naar realiseerbare producten. Ik draag hieraan bij door ondernemers een plek te bieden waar hun ideeën worden uitgewerkt, waar controle is op een soms ingewikkeld traject, en oplossingen worden ontwikkeld tot een vermarktbaar product.


Visie

Vooruitstrevende ondernemers helpen om met verrassende innovatieve oplossingen te komen voor de uitdagingen van deze wereld.


Missie

Als ontwerper samen met ondernemers werken aan hoogwaardig product design en de realisatie van nieuwe en betere producten.

Wat bedrijven van mijn samenwerking vinden

4.7
Robert van Balen

Gripzo BV

Ik werk nu bijna 15 jaar met Marc samen en dat verloopt altijd uiterst plezierig. Marc is

makkelijk bereikbaar, werkt snel en weet zaken direct visueel te maken waardoor

een beter beeld ontstaat voor alle betrokken partijen en dat is super waardevol. Marc vraagt altijd door zodat ie altijd tot de kern doordringt.

Rob Bergervoet

ORB-consult

Marc is een sterke ontwerper, zowel

sterk in het creatieve conceptuele stuk als in de uitwerking daarvan en de eerste technische uitwerking! Zeer sterk in het snel vertalen van ideeën en concepten naar concreet beeld in handschetsen en in 3D. Flexibel, klantgericht en altijd goedlachs!

Richard Roest

Cheil Benelux bv

Wij werken altijd graag samen met Marc. Marc werkt gestructureerd, snapt de vraag, inspireert met andere invalshoeken en levert altijd dat stukje meer ten opzichte van andere partijen. Daarnaast doen we ook nogal eens een beroep op hem wanneer we in team verband willen sparren op een bepaalde opdracht. En ‘last but, not least’ Marc is ook nog eens een hele prettige kerel om mee te werken’

Contact

Adres:

Rotterdamseweg 114

2628 AN Delft

Telefoon:

015 2853188

Mobiel:

06 46230717

Een nieuwe uitdaging?

Laat het mij weten!